MOD – Mångfald och dialog

17.04.2024 — 18.04.2024
Nykarleby
KREDU Kristliga Folkhögskolan i Nykarleby, Seminariegatan 19, Nykarleby
160 € inklusive kaffe och lunch

Logi
Deltagarna bokar själva sin inkvartering och den faktureras separat. Begränsad möjlighet till övernattning på KREDUs internat finns, kontakta ekonomichef Åsa Snellman, asa.snellman@kredu.fi för att boka. I Nykarleby finns också Juthbacka hotell och restaurang som erbjuder övernattning till förmånliga priser. Kontakta hotellrestaurang@juthbacka.fi eller 044 230 0956 för att boka övernattning där.

MOD är ett pedagogiskt koncept för att arbeta med mångfalds- och diskrimineringsfrågor som ger deltagarna verktyg för att identifiera och hantera fördomar, samt förståelse och praktiska handlingsmetoder för att främja jämställdhet och jämlikhet. MOD är en möjlighet att lära känna sitt eget och andras tänkande, de självklara sakerna och antagandena under ytan.

Innehåll

Kursen utgår från lärande och delaktighet där utgångspunkten är deltagarnas egna erfarenheter, upplevelser och reflektioner. Kursen innehåller fem temaområden:

  • Öppenhet
  • Mänskliga rättigheter
  • Självkännedom
  • Mångfald, normer och icke-diskriminering
  • Att ta med, delaktighet

Resurspersoner

Marco Helles, Utvecklare av MOD-konceptet, utbildare och konsult i frågor om mångfald, mänskliga rättigheter och icke-diskriminering.

Annullering

Kostnadsfri annullering senast 4 veckor innan. Annullering meddelas till utbildning@step.fi

Arrangör

STEP-utbildning i samarbete med KREDU Kristliga Folkhögskolan i Nykarleby