Om oss

STEP-utbildning

Vi är en privat läroanstalt som utbildar sakkunniga för samhällets och kyrkans behov. Alla utbildningar vid STEP-utbildning rör människomöten, mänsklig tillväxt och samverkan mellan människor. Vi har årligen ungefär 3500 studerande och 180 anställda, vår omsättning 2020 var 21,4 miljoner euro. Upprätthållare och utbildningsanordnare är Kyrktjänst rf. Vi erbjuder mångsidig yrkesutbildning och fortbildning samt utvecklings- och konsulttjänster för arbetslivet på svenska. På finska erbjuder STEP-koulutus dessutom fri bildning, handledande utbildning, fritidskurser och fest-, utrymmes och logitjänster.

Campus och verksamhetsställen

STEP-koulutus har campus i Kaustby, Lappo, Pieksämäki, Ruokolahti och Träskända. I bland annat Björenborg, Kuopio och Helsingfors har STEP-koulutus också verksamhetsställen. I Nykarleby finns STEP-utbildnings svenskspråkiga campus som också har verksamhet på Helsingfors verksamhetsställe.

Här finns kontaktuppgifter till alla campus och verksamhetsställen.

STEP-utbildning erbjuder många olika former av lärmiljöer och mötesplatser för olika människor. Personalen vid STEP-utbildning har sammanfattat Kyrktjänsts grundvärden Tro-Hopp-Kärlek i uttrycket “Vi söker stigar, vi bygger broar, vi går med”.  I vardagen syns dessa värden som äkta omsorg i undervisningen samt i handledningen av studier.

“Vi söker stigar, vi bygger broar, vi går med”

På svenska erbjuder STEP-utbildning: