Alice i Underlandet

Sen nästan trettio år tillbaka har det varit tradition att ordna barnfest på Himmelsbacken i februari. Barnfesterna har varit höjdpunkt för så väl våra barnledarstuderande som nejdens familjer. De senaste årens speciella omständigheter har dock gjort att själva festen i februari uteblivit men barnteater har vi ändå ordnat.

Ifjol ordnades barnteaterföreställningar för grupper, utomhus i slutet av maj. I år ordnar vi barnteaterföreställningar för grupper dagtid och även en öppen föreställning på kvällen den 24.5 kl 18. Vi håller till i skolans festsal som för ändamålet förvandlats till Underlandet.

Att ordna barnteater är inget självändamål utan ett sätt för våra studerande att lära. Inom ramen för teatern ryms så mycket, samarbetsfärdigheter, kommunikation, konst och kreativt uttryck, företagsamhet, marknadsföring, insikt i det egna lärandet och så vidare. De studerande håller själva i hela barnteaterprojektet från början till slut medan lärarnas roll är mer handledande och stödjande.

Projektet börjar med gemensam brainstorming och fortsätter därefter steg för steg med utvärdering av idéerna, planering av genomförande, förverkligande och utvärdering av projektet. I år föll valet på att göra Alice i Underlandet som barnteater. Inte för att det var det enklaste alternativet att göra, utan för att just den pjäsen också ger utmaningar under resans gång.

I pjäsen Alice i Underlandet får vi följa Alice som längtar bort och efter äventyr. Hon följer efter en vit kanin och hamnar i ett märkligt land där inget är riktigt som det ska. Där i Underlandet är allt egentligen upp och ner och Alice möter konstiga typer. Alice längtar hem igen och inser att borta är nog bra men hemma är ändå allra bäst. Tittar man på djupet kan pjäsen också nudda vid större frågor som vad är egentligen normalt och vad är avvikande? Pjäsens längd är ca 45 minuter, den innehåller ingen paus eller servering. Intäkterna från teaterföreställningarna går till studerandes studieresekassa och en del av intäkterna från kvällsföreställningen går i år till UNICEF.

Det finns ännu platser kvar till kvällsföreställningen den 24.5 kl 18, boka din plats genom att sms:a nummer 040 6631690.

Inträde 6€ per person, en del av inträdet går till UNICEF.