STEP-utbildning på turné

Varje år då nätterna blir långa och kölden sätter in åker STEP-familjen ut på turné. Det närmar sig gemensam ansökan för niorna och det märker vi på STEP genom att inbjudningarna till olika utbildningsmässor droppar in. Det är alltid lika roligt att få packa bilen med material och åka ut till nejdens skolor och träffa niorna och deras föräldrar.

Igår besökte Sabina och Cecilia Oxhamns skola i Jakobstad och fick berätta om yrkesutbildningarna till barnledare och ledare för ungdomar och gemenskaper för intresserade unga och vuxna. Dessa möten och samtal betyder mycket för oss i STEP-familjen och vi ser fram emot att träffa många nya ungdomar hos oss till hösten.

Vad berättar vi då när vi är ute på vift?

Jo yrkesutbildningen finns i samma hus som Kredu och i Gräsviken i Helsingfors och man kan bli barnledare eller ledare hos ungdomar och gemenskaper hos oss. I Nykarleby kan man bo och äta kostnadsfritt på vårt internat om man söker till oss direkt efter nian. Igår kom vi också på oss själva med att berätta att vi nog har Österbottens bästa kök, mums så god mat vi får äta varje dag!

Förstås berättar vi också att man som barnledare kan jobba som barnskötare på dagis. Om man vill kan man välja att också göra sig behörig att arbeta som barnledare i församlingen, men det är inget måste. Vi berättar att man har massor av jobbmöjligheter som ledare för ungdomar och gemenskaper, man kan bland annat jobba som ungdomsledare i kommunen eller för någon förening.

Sen kan vi ju inte låta bli att berätta om gemenskapen här på STEP. Vi har roligt tillsammans och vi har omsorg om varandra, ingen lämnas ensam. Ja och sen får man faktiskt leka på skolan också. Leken är en viktig pedagogisk metod som främjar barns utveckling och lärande. Man behöver kunnande om lek både som barnledare och ledare för ungdomar och gemenskaper!

Turnén tuffar vidare, nästa gång träffar ni oss vid Ådalens skola i Kronoby.

Ps. Vi har en liten tävling, egentligen är den tänkt för mässbesökare men du kan också delta! Bland alla som gillar vår Facebook (STEP-utbildning) och vår Instagram (steputbildning) lottar vi den 17.12.21 ut ett presentkort till Friends & Brgrs så in och gilla och lycka till!