Hör hit, hos STEP-utbildning finns kanske vägen framåt på din studiestig.

Alla nior funderar vad man egentligen är intresserad av och vart man skall söka i GEA. Många väljer gymnasiet, då man inte ännu vet vad man vill göra i framtiden. Som tur är behöver man inte ännu veta, men under tiden man funderar lönar det sig att redan studera till ett yrke. Yrkesutbildning av hög kvalité som stödjer dina egna individuella styrkor är ett smart val.

Bli ett yrkesproffs vid STEP-utbildning

Bultar ditt hjärta för att arbeta med barn och lärande? Vill du göra skillnad och jobba med ungdomar? STEP-utbildning erbjuder fina utbildningsalternativ. I Nykarleby har vi campus och du kan förutom att studera i en spännande, mångkulturell miljö också bo på vårt hemtrevliga internat om du vill. STEP-utbildnings skolor är små och trivsamma – dessutom känner lärarna varje studerande personligen och kan hjälpa så väl i studierna som stödja i livet i allmänhet.

?mute=1&vq=hd1080&controls=1&showinfo=0&autohide=2&rel=0&modestbranding=1&dark_theme=0″ data-cookieconsent=”marketing” width=”100%” height=”100%” style=”position:absolute; top:0; left: 0; border-radius: 10px;” frameborder=”0″ allowfullscreen>

Bekanta dig med STEP-utbildnings utbildningsutbud i gemensam ansökan 2024

I gemensam ansökan 2024 kan du välja STEP-utbildning och söka till barnledare eller ledare för ungdomar och gemenskaper i Nykarleby. Oavsett vilket kompetensområde du vill studera söker du till grundexamen i pedagogisk verksamhet och handledning.

Barnledare

Grundexamen i pedagogisk verksamhet och handledning, kompetensområdet för småbarnspedagogik och familjeverksamhet.

Barnledaren arbetar till exempel som barnskötare på daghem.

Läs mer
   

Ledare för ungdomar och gemenskaper

Grundexamen i pedagogisk verksamhet och handledning, kompetensområdet för handledning av ungdomar och gemenskaper.

Ledaren för ungdomar och gemenskaper handleder människor i olika åldrar och av olika bakgrund som individer och i grupp.

Läs mer
   

Gemensam ansökan 2024

Ansökan till yrkes- och gymnasieutbildning efter grundskolan är 20.2-19.3.2024. I gemensam ansökan kan du söka med en ansökningsblankett till max sju olika utbildningar. Resultat av ansökan får du i mitten av juni månad.

Om du lämnar utan studieplats eller ändrar dig kan du kontakta oss eller ansöka direkt via vår kontinuerliga ansökan. På vårt campus i Nykarleby erbjuder också KREDU alternativet #folkisåret, ett alternativ för yrkesutbildning eller gymnasium. 

Du ser hela vårt utbildningsutbud och kan söka direkt i den kontinuerliga ansökan under Sök utbildningar på framsidan.

Du kan läsa mer om KREDUs #folkisåret på www.kredu.fi.

Om du vill ha mer info om våra utbildningar eller ansökan kan du kontakta studiehandledare Charlotta Lillas eller regionchef Sabina Forsbacka.