Funderar du på nytt yrke? Smakar ditt nuvarande jobb trä eller har du förlorat din arbetsplats? Eller är det helt enkelt nu det är läge att förverkliga dina karriärdrömmar? Att byta bransch och avlägga en yrkesutbildning som vuxen är väldigt vanligt idag, så var inte rädd att ta dig an något nytt. Hos STEP-utbildning hittar du vägar mot flera intressanta yrken.

Sök till yrkesutbildning i den kontinuerliga ansökan

Till yrkesutbildning är ansökan kontinuerlig. Du kan alltså söka till en grundexamen, yrkesexamen eller specialyrkesexamen genom den kontinuerliga ansökan året om. När du fyller i den elektroniska ansökningsblanketten tar vår studiebyrå kontakt med dig inom två veckor.

Kontinuerlig ansökan, för vem?

Du kan söka i den kontinuerliga ansökan om

  • du redan avlagt en examen på andra stadiet eller på högskola eller universitet
  • du har kunnande från arbetslivet
  • du vill genomföra en hel eller delar av en yrkesutbildning
  • du inte fått eller inte är nöjd med den studieplats du fått i den gemensamma ansökan.

Behöver du hjälp och stöd? Om du vill fundera kring yrkesutbildning och dina framtida utbildnings- och karriärval, ta gärna kontakt med vår studiehandledare eller vår studiebyrå. Vi funderar tillsammans och planerar en studiestig som passar just dig.

Var inte rädd för att byta bransch

Låt inte de typiska rädslorna för att byta bransch bromsa dig. Kanske känns det lite lättare att veta att de flesta som funderar på branschbyte har precis samma tankar som dig. Läs hur STEP-utbildnings studiehandledare tänker och arbetar kring branschbyte för att stödja dig på din väg mot det nya och för att få alla bitar kring att studera som vuxen att falla på plats.

Läs artikeln >