Funderar du på nytt yrke? Smakar ditt nuvarande jobb trä eller har du förlorat din arbetsplats? Eller är det helt enkelt nu det är läge att förverkliga dina karriärdrömmar? Att byta bransch och avlägga en yrkesutbildning som vuxen är väldigt vanligt idag, så var inte rädd att ta dig an något nytt. Via STEP-utbildnings kontinuerliga ansökan hittar du vägar mot flera intressanta yrken i människonära branscher.

Tillsammans gör vi vuxenstudierna smidiga och angenäma

Vi på STEP-utbildning vet vad det innebär att studera som vuxen och vi kan hjälpa dig i allt. En branschbytares största oro är många gånger ekonomin, men oftast hittar vi olika stöd- och finansieringsalternativ som passar din livssituation. Studierna hos oss försöker vi också att göra så flexibla att de passar din vardag. Därför kan man studera hos oss på många olika sätt, exempel som distansstudier och läroavtal är bra alternativ. Huvudsaken är att du tillsammans med våra studiehandledare hittar din egen lärstig till ett nytt spännande yrke.

Vi har sammanställt en lista med olika finansieringsalternativ för dig som studerar som vuxen. Ta en titt på den och kontakta oss gärna om du behöver mer information.

Var inte rädd för att byta bransch

Låt inte de typiska rädslorna för att byta bransch bromsa dig. Kanske känns det lite lättare att veta att de flesta som funderar på branschbyte har precis samma tankar som dig. Läs hur STEP-utbildnings studiehandledare tänker och arbetar kring branschbyte för att stödja dig på din väg mot det nya och för att få alla bitar kring att studera som vuxen att falla på plats.

Läs artikeln >

I skräddarsydd stil till vaktmästare i kyrkan

Monica skulle aldrig ha kunnat tro att hon kommer att arbeta som vaktmästare i kyrkan i framtiden. Så blev det bara, att yrket började intressera och i STEP-utbildnings palett av olika sätt att studera hittade hon ett sätt som passar just henne.

Läs artikeln >

Från närvårdare till ledare för ungdomar och gemenskaper

Arbetet som närvårdare började kännas för slitsamt för Rita och hon ville ha förändring. Vägen framåt hittade hon i ungdomsarbetet, där hon får arbeta med människor men utan den tunga, kliniska vården. Läs hur Ritas resa mot att bli ledare för ungdomar och gemenskaper har startat och vad som väntar i hennes framtida yrke.

Läs artikeln >

Sök till yrkesutbildning i den kontinuerliga ansökan

Till yrkesutbildning är ansökan kontinuerlig. Du kan alltså söka till en grundexamen, yrkesexamen eller specialyrkesexamen genom den kontinuerliga ansökan året om. När du fyller i den elektroniska ansökningsblanketten tar vår studiebyrå kontakt med dig inom två veckor.

Kontinuerlig ansökan, för vem?

Du kan söka i den kontinuerliga ansökan om

  • du redan avlagt en examen på andra stadiet eller på högskola eller universitet
  • du har kunnande från arbetslivet
  • du vill genomföra en hel eller delar av en yrkesutbildning
  • du inte fått eller inte är nöjd med den studieplats du fått i den gemensamma ansökan.

Behöver du hjälp och stöd? Om du vill fundera kring yrkesutbildning och dina framtida utbildnings- och karriärval, ta gärna kontakt med vår studiehandledare eller vår studiebyrå. Vi funderar tillsammans och planerar en studiestig som passar just dig.