Kyrkvaktmästare är nästa steg i Monicas karriär

I en serie av inlägg har vi fått veta mer om studievardagen på STEP-utbildning. Vi har stiftat bekantskap med Nadja, Kim och Liselott som studerar till barnledare, Ahmed som studerar till skolgångshandledare och Rita som studerar till ledare för ungdomar och gemenskaper. Idag får vi veta mer om Monicas studievardag, hon studerar yrkesexamen i församlings- och begravningsservice och skall bli kyrkvaktmästare.

Monica, 52 år

Inte hade Monica någonsin trott att hon skulle jobba i en Evangelisk-luthersk församling som vaktmästare! Som vi vet är vägarna outgrundliga och det ena ledde till det andra och hon började redan för fem år sen hoppa in ibland och sköta om det praktiska kring förrättningar, gudstjänster och mässor i sin hemförsamling. Nu vill Monica lära sig mer och bli behörig för sitt arbete.

Om du tyckt att alla de andra studerande jag berättat om haft väldigt personliga studieplaner tror jag nog ändå Monicas tar priset. Monica har en handledande lärare på skolan som skräddarsytt hennes utbildning i minsta detalj. Med förstoringsglas har de synat vad Monica kan lära sig på arbetsplatsen, ifall hon behöver göra praktik i någon annan miljö och vilka uppgifter Monica behöver göra.

Monica har inga närstudier med grupp utan arbetar självständigt med uppgifter och får kontinuerlig handledning i sin inlärning av sin lärarhandledare.

På arbetsplatsen har Monica också en arbetsplatshandelare. Monica utför utbildningen som läroavtalsstudier men man kan nog också bli kyrkvaktmästare fast man inte redan har en arbetsplats inom branschen. Monicas kunnande utvärderas via yrkesprov där hennes arbetsplatshandledare och lärarhandledare fungerar som bedömare. Det tar ungefär 1,5-2 år för Monica att bli kyrkvaktmästare.

Vi har kommit till slutet på bloggserien med inlägg om studievardagen på STEP-utbildning. Vi önskar Nadja, Kim, Liselott, Ahmed, Rita och Monica lycka till med sina studier och ser fram emot att få fira deras examen!

Man kan studera hos STEP-utbildning på tre sätt:

Alla studerande har personliga planer som skrivs om eller uppdateras under hela studietiden. Studierna är i regel heltidsstudier hos oss men möjligheter till andra upplägg finns också (gäller inte arbetskraftsutbildning).

Samtidigt som man kan studera på tre sätt kan ens studier vara mindre eller mer uppbyggda på lärande i arbetslivet. Speciellt gällande barnledarstudierna kan man välja om an vill vara mer i skolan och mindre i arbetslivet eller tvärt om.

Vi har över 30 års erfarenhet av att utbilda inom de branscher vi erbjuder och stort kunnande i personlig tillämpning och att skapa individuella lärstigar.

Välkommen med din ansökan, klicka här så kommer du rakt till de aktuella utbildningar vi erbjuder. Om du har frågor, kontakta studiebyrån redan idag!